Порошенко заявляє, що керівництво Міноборони до кінця року стане цивільним

Порошенко заявляє, що керівництво Міноборони до кінця року стане цивільним

Укрінформ
У рамках реформування Збройних сил з метою наближення до стандартів НАТО до кінця року все керівництво Міноборони буде цивільним.

Про це Президент Петро Порошенко заявив на зустрічі зі студентами у Київському національному торговельно-економічному університеті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Йдеться про глибинне реформування Збройних сил. Починається це з того, що ми встановлюємо цивільний контроль над Збройними силами, і ви бачили, що 14 жовтня, на День захисника України, генерал армії України Степан Тимофійович Полторак був першим військовим, який зняв погони і перейшов у цивільні міністри. До кінця року це зробить усе керівництво Міноборони", - сказав глава держави.

Читайте також: В апараті Міноборони працюють 82% цивільних

Він зауважив, що з метою наближення до стандартів НАТО в Україні та за її межами проводиться найбільша кількість військових навчань, щоб забезпечити ефективну координацію і взаємодію.

Президент також поінформував, що кількість українських офіцерів, які можуть спілкуватися англійською мовою, наразі у 14 разів більша, ніж у 2013 році.

"Але ключове - це реформи сектору безпеки і оборони і відхід від радянських штампів. І результати цих реформ ви бачите на навчаннях і військових парадах", - наголосив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-