На ПА НАТО Україна презентувала доповідь про зв’язки Росії з терористами

На ПА НАТО Україна презентувала доповідь про зв’язки Росії з терористами

Укрінформ
Сьогодні під час засідання ПА НАТО Україна презентувала своїм партнерам доповідь про зв’язки Російської Федерації з ісламськими терористичними організаціями.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала Голова постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз, яка очолює українську делегацію під час 64-ї сесії Парламенської асамблеї у Канаді.

“Особливу увагу приділяємо зв’язкам Кремля з Талібаном, а також свідченням постачання зброї та матеріальних ресурсів. Талібан – тема окремої доповіді Парламентської Асамблеї, що виноситься на обговорення цієї сесії», – зазначила Фріз.

Читайте також: У НАТО підтримали правку України про посилення Альянсу на сході Європи

Вона також повідомила, що у доповіді є свідчення того, як російські спецслужби заохочують радикальних ісламістів залишати територію Росії, в тому числі, забезпечуючи їх переліт, та брати участь в бойових діях за межами держави, зокрема, в Сирії на боці Ісламської держави.

«Крім того, багато колишніх іракських баасистів, які становили ядро військово-політичної еліти за часів Хусейна, а потім – верхівку ІДІЛ – проходили навчання в КДБ СРСР. В доповіді – багато цікавих фактів, свідчень та доказів такої співпраці», – додала парламентар.

Читайте також: Комітет НАТО одноголосно засудив будівництво Керченського мосту

Слід додати, зазначила Фріз, що ще у 1980-х роках за часів керівництва КДБ Юрієм Андроповим, була започаткована ідея використання ісламського тероризму проти країн західної цивілізації.

«Це вже шостий репорт нашої делегації. Сьогодні, під час його презентації, президент ПА НАТО та глави делегацій Великобританії, Франції, Німеччини, США, Канади, Туреччини, Іспанії зазначили, що ці репорти є дуже важливими для розуміння агресивних дій Росії», – написала Ірина Фріз.

Фото: facebook.com/Iryna.Friz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-