ОПОРА з’ясувала, чи багато партійних серед керівників РДА

ОПОРА з’ясувала, чи багато партійних серед керівників РДА

Дослідження
Укрінформ
Громадська мережа ОПОРА констатує невисокий рівень залученості керівництва районних державних адміністрацій до партійної діяльності і зазначає, що більшість голів, перших заступників та заступників РДА є позапартійними.

Про це йдеться у дослідженні ОПОРИ, що було презентовано на прес-конференції у п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Громадянська мережа ОПОРА спостерігала за виборами у Верховну Раду 2012 року, коли на цих виборах вся управлінська вертикаль була спрямована на одну політичну силу... безумовно зараз є певне зниження кількості посадовців, які залучені до партійної діяльності в порівнянні з важкими виборами 2012 року», - зазначив на прес-конференції аналітик ОПОРИ Олександр Клюжев.

ОПОРА дослідила партійність 444 голів РДА: 68% є офіційно позапартійними.

Також спостерігачі мережі встановили членство у партіях або позапартійність 258 перших заступників голів РДА. З них понад 74% є позапартійними. Серед заступників голів райдержадміністрації позапартійними є майже 78%.

Читайте також: У Центрвиборчкомі не домінує жодна політсила - ОПОРА

Водночас в ОПОРІ наголосили на неприпустимості виконання місцевим керівництвом політичних функцій під час виконання службових повноважень як в умовах офіційного виборчого процесу, так і до його початку.

Як відомо, чергові вибори президента України заплановані на 31 березня 2019 року. Вибори до Верховної Ради відбудуться у жовтні наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-