У Центрвиборчкомі не домінує жодна політсила - ОПОРА

У Центрвиборчкомі не домінує жодна політсила - ОПОРА

Укрінформ
Станом на зараз немає підстав стверджувати, що в Центральній виборчій комісії є абсолютна більшість однієї політичної групи. Діяльність комісії стала більш відкритою в порівнянні із минулим складом.

На цьому наголосила на прес-конференції голова правління громадської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Станом на зараз не можна стверджувати, що у ЦВК є абсолютна більшість однієї політичної групи. На щастя, навіть певна контраверсійна, але конкуренція між «Народними фронтом» і БПП як офіційними членами парламентської коаліції призводить до дискусій в ЦВК щодо питань порядку денного вже на вищому рівні, ніж було до того», - зазначила Айвазовська.

Вона також зазначила, що члени комісії та ЦВК загалом стали більш відкритими до представників ЗМІ та громадськості.

«Ми дуже вітаємо, що члени комісії зараз виходять публічно на брифінги, прес-конференції чи ефіри, тому що це форма захисту і з іншого боку - конкурентності між ними. Ми розуміємо, що вони представляють різні політичні сили, політичні партії», - сказала голова правління мережі.

Читайте також: ЦВК пускає на місцеві вибори спостерігачів ще чотирьох громадських організацій

Водночас, оцінюючи перший місяць діяльності Центрвиборчкому, вона виокремила певні «проблеми». Серед них - обгрунтованість скасування проведення виборів у деяких ОТГ та закритість обрання керівного складу комісії на першому засіданні.

Як повідомлялося, 5 жовтня на засіданні Верховної Ради 14 призначених 20 вересня членів Центральної виборчої комісії склали присягу членів комісії і почали виконувати повноваження у ЦВК.

Головою комісії було обрано Тетяну Сліпачук, заступниками - Євгена Радченка та Олега Конопольського, секретарем - Наталію Бернацьку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-