У “кримській резолюції” на Генасамблеї ООН будуть імена політв'язнів Кремля

У “кримській резолюції” на Генасамблеї ООН будуть імена політв'язнів Кремля

Укрінформ
В оновленому проекті резолюції щодо прав людини в АРК Крим, який 15 листопада планує розглянути третій комітет ГА ООН, міститиметься перелік українських політв'язнів Кремля.

Про це повідомила уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко під час брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми на всіх світових майданчиках порушуємо питання звільнення українських політв'язнів. Символічно, що саме сьогодні в Нью-Йорку відбувається Третій комітет Генеральної Асамблеї ООН, де буде прийматися надважлива резолюція про порушення прав людини в окупованому Криму. І чи не вперше в подібній резолюції буде перелік, у тому числі, і політв'язнів Кремля. Надзвичайно важливо, щоб ми їх пам'ятали, щоб ми за них боролися», - сказала Геращенко.

Читайте також: У МЗС назвали п’ять основних акцентів нової “кримської” резолюції ООН

Як повідомлялося, співавторами оновленого проекту резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і Севастополі, Україна» наразі вже стали представники 38 країн. Після голосування в Третьому комітеті документ спрямують на розгляд Генасамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-