ID-картки для депутатів: у бюджет-2019 не заклали грошей на “електронну” Раду

ID-картки для депутатів: у бюджет-2019 не заклали грошей на “електронну” Раду

Укрінформ
Проектом держбюджету на 2019 рік не закладене фінансування на реалізацію IT-стратегії Верховної Ради, зокрема встановлення нової системи голосування за допомогою ID-карток, що має забезпечити персональне голосування народними депутатами.

Про це повідомив Укрінформу перший заступник керівника апарату Верховної Ради - керуючий справами Петро Боднар.

"У проекті держбюджету не закладено необхідної суми коштів на членські внески в міжнародних організаціях, таких як ПАРЄ, ПАЧЕС та інші. IT-стратегія теж не відображена там", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи закладені у проекті бюджету на наступний рік кошти на встановлення у сесійній залі нової системи голосування.

Він також зазначив, що триває тендер на розробку проектно-кошторисної документації нової системи голосування.

За словами керуючого справами ВР, кошти на фінансування Ради у наступному році на рівні поточного не забезпечать покриття усіх витрат, тож він не виключив необхідності пошуку додаткового джерела фінансування цих витрат.

Також Боднар зауважив, що в наступному році у парламенті буде додаткова стаття видатків на компенсацію народним депутатам, які восени наступного року складуть свої повноваження перед новим скликанням парламенту за невикористану відпустку. Ці видатки можуть становити понад 50 млн гривень.

Він додав, що не передбачені кошти на закупівлю обладнання для забезпечення безпеки перебування у парламенті.

Читайте також: Рада зекономила на реставрації купола майже мільйон

Як повідомлялося, згідно із затвердженою розпорядженням Голови Верховної Ради від 5 липня IT-стратегією ("Стратегія електронного парламентаризму на 2018-2019 роки"), передбачено створення інтегрованої автоматизованої системи "електронна зала пленарних засідань" на базі системи електронного голосування із забезпеченням функції персонального голосування на основі використання ID-картки депутата, а також системи інформаційно-документального забезпечення пленарного засідання.

Нова система електронного голосування, згідно із документом, має бути встановлена на робочих місцях із забезпеченням персонального голосування з використанням ID-карток з 15 липня по 30 серпня 2019 року.

У липні Голова Верховної Ради Андрій Парубій висловив сподівання, що єдину електронну картку народного депутата для входу і голосування в сесійній залі й на комітетах вдасться запровадити вже наступного року.

Згідно із проектом державного бюджету на 2019 рік на апарат ВР пропонується виділити 1 млрд 669 млн. грн. У бюджеті на 2018 рік закладено 1 млрд 729 млн гривень на фінансування видатків апарату ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-