ООН вважає

ООН вважає "вибори" на Донбасі порушенням Конституції України і Мінських угод

Укрінформ
Питання виборів на сході України обумовлені Мінськими домовленостями та українською Конституцією, тому будь-які інші односторонні дії порушують як одне, так і друге.

Так прокоментував у понеділок організовані Росією "вибори" на окупованому Донбасі речник генерального секретаря ООН Фархан Хак, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Імплементація Мінських домовленостей, які були схвалені Радою безпеки, є основою для мирного вирішення конфлікту на сході України", - зауважив представник ООН.

Він нагадав, що заступник генерального секретаря ООН з політичних питань Розмері Дікарло 30 жовтня виступила в РБ ООН й підкреслила, що питання виборів, зафіксовані в Мінських домовленостях як частина всеохоплюючого пакету дій, обговорюються в рамках існуючих міжнародних переговорних механізмів.

"Будь-які кроки, які виходять за рамки української Конституції та законодавства, суперечитимуть Мінським домовленостям. Ми закликаємо всі сторони утриматися від будь-яких односторонніх дій, які можуть поглибити розкол та віддалитися від Мінських домовленостей", - підкреслив офіційний представник ООН.

Читайте також: Спостерігачі ОБСЄ бачили на “виборах” в ОРДЛО озброєних бойовиків

Як повідомляв Укрінформ, попри категоричну реакцію міжнародної спільноти, російська сторона 11 листопада організувала на окупованих територіях Донецької й Луганської областей України псевдовибори до місцевих органів окупаційної влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-