Спостерігачі ОБСЄ бачили на “виборах” в ОРДЛО озброєних окупантів

Спостерігачі ОБСЄ бачили на “виборах” в ОРДЛО озброєних окупантів

Звіт
Укрінформ
У день незаконних виборів в окупованому Донецьку спостерігачі ОБСЄ бачили озброєних окупантів навколо будівель з табличками "виборчі дільниці", біля яких також були "прилавки, подібні до тих, що використовуються на ринках".

Про це повідомляється у звіті СММ ОБСЄ щодо спостереження за безпековою ситуацією в день так званих виборів у непідконтрольних урядові України районах Донецької та Луганської областей.

"11 листопада в непідконтрольному урядові Донецьку команда місії зафіксувала невелике збільшення присутності членів збройних формувань у деяких частинах центру міста. Спостерігачі бачили будівлі з табличками, на яких було написано "виборчі дільниці"; ззовні більшості таких будівель стояли 2–4 особи в повному бойовому спорядженні та з автоматами. Поблизу спостерігачі бачили прилавки, подібні до тих, які використовуються на ринках", - йдеться у повідомленні.

За спостереженнями місії, упродовж певного періоду часу не працювали мережі мобільного зв'язку (Vodafone та "Фенікс").

"У непідконтрольних урядові районах в обох областях під час розмови зі спостерігачами мирні жителі висловлювали своє занепокоєння через можливі наслідки для тих, хто "проголосує", а потім їхатиме до підконтрольних урядові районів. Інші мирні жителі ділилися своїми переживаннями щодо того, що люди відчували, коли були змушені "голосувати", оскільки інакше можуть зіткнутися із затримками у виплаті заробітної плати або мати проблеми з наданням послуг з охорони здоров’я в непідконтрольних урядові районах", - йдеться у звіті. 

Як повідомлялося, російська окупаційна адміністрація на окупованих територіях Донецької та Луганської областей провела 11 листопада "вибори", на яких обирали ватажків терористичних "ЛНР" і "ДНР" та "депутатів".

Країни світу засудили проведення цих фейкових виборів на окупованій Росією території Донбасу.

Українська сторона в Тристоронній контактній групі і Міністерство закордонних справ України виступили із заявами, в яких зазначається, що результати нелегітимних виборів на окупованих територіях України не будуть визнані ні Україною, ні міжнародним співтовариством.

Постійна рада ОБСЄ проведе 12 листопада спеціальне засідання, скликане на вимогу делегації України, для обговорення фейкових "виборів" на окупованих Росією територіях Донбасу. 

Читайте також: Україна наполягатиме, щоб РФ "заплатила" за фейкові вибори на Донбасі

Як повідомив Укрінформу постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук, під час засідання буде засуджено проведені Росією "вибори", дано чітку оцінку подібним діям РФ, а також визначено подальші кроки, яких вживатимуть в рамках ОБСЄ і на міжнародному рівні, щоб не допустити ескалації конфлікту та посилити ціну продовження цієї агресивної політики для Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-