Комісія Стратегічного партнерства зі США розгляне три блоки питань - Клімкін

Комісія Стратегічного партнерства зі США розгляне три блоки питань - Клімкін

Укрінформ
Комісія Стратегічного партнерства України та США на засіданні 16 листопада у Вашингтоні розгляне три блоки питань - політико-безпекової, правової та економічної співпраці.

Про це заявив журналістам у понеділок міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Порядок денний (засідання Комісії Стратегічного партнерства – Ред.) визначений – у нас є така візія, що буде три важливих блоки. Один – це, умовно назвемо політично- безпековий і, звичайно, боротьба з російською агресією. Другий буде фокусуватися на питаннях верховенства права і третій – усе те, що стосується економічного і секторального співробітництва», - сказав Клімкін.

У цьому контексті він поінформував, що сьогодні під час зустрічі з міністром енергетики США буде підписано протокол про співпрацю у сфері ядерної безпеки.

«Але ідея – не просто провести захід заради заходу, а надати (співпраці між країнами – Ред.) реального політичного поштовху», - акцентував Клімкін.

Він повідомив, що на засідання Комісії Стратегічного партнерства їде дуже потужна українська делегація і висловив сподівання, що комісія буде дієвим інструментом співпраці і  створить її ефективні механізми у кожній сфері.

Читайте також: Клімкін: ООН потрібні дотримання правил і фундаментальна реформа

«Я хочу зробити кіберзахист одним з ключових питань нашої співпраці. І саме ідея цієї Комісії Стратегічного партнерства – звести все разом, подивитися на все - від політики, безпеки, співпраці військово-морської, оборонної до економічних питань і секторальних» , - підсумував Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, за результатами зустрічі міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та його американського колеги, держсекретаря США Майка Помпео, домовилися про проведення у Вашингтоні 16 листопада цього року Комісії Стратегічного партнерства Україна-США на рівні міністрів закордонних справ двох країн.  Комісія була започаткована майже десять років тому. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-