Перед підвищенням цін на газ уряд “стояв на розтяжці”  - Президент

Перед підвищенням цін на газ уряд “стояв на розтяжці” - Президент

Укрінформ
Нинішній стан економіки України дозволяє відмовитися від міжнародних кредитів, якби не зобов’язання з виплати старих боргів, взятих ще до 2013 року.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи на щорічному засіданні Ради регіонального розвитку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Поточний стан економіки вже в принципі дозволяє відмовитися від кредитів міжнародних фінансових організацій. І ми так би й зробили, якби не мусили наступного і 2020 років долати пікові навантаження з виплати старих боргів”, - сказав Президент.

Він нагадав, що з 2007 по 2009 роки сума державного і гарантованого державою боргу зросла на 23 млрд доларів, а за 2010-2013 – ще на 32 млрд доларів.

“Про це Володимир Борисович говорив неодноразово, але як людина вихована та делікатна пальцем не показував і прізвищ не називав. А дарма, бо країна має знати своїх «героїв», які збільшили борг на десятки мільярдів, - зате тепер, оком не кліпнувши, очолюють колони борців із підвищенням тарифів”, - зауважив глава держави.

У цьому контексті Порошенко підкреслив, що перед підвищенням цін на газ Кабінет міністрів “стояв на розтяжці” між поганим і дуже поганим, між підвищенням тарифів і ударом по макроекономічній стабільності. За його словами, без підвищення тарифів навряд чи можна було обійтися, оскільки для стабільності і розвитку економіки потрібен транш МВФ.

Читайте також: Парубій зустрівся з експертами МВФ — говорили про бюджет

Водночас він запевнив, що країна дійсно буде поступово переходити до “опори на власні сили” й замість кредитів залучати інвестиції. За словами Президента, в уряду є чітка стратегія зменшення боргового навантаження на економіку, розрахована на найближчі роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-