Парубій зустрівся з експертами МВФ — говорили про бюджет

Парубій зустрівся з експертами МВФ — говорили про бюджет

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій провів зустріч з групою експертів Міжнародного валютного фонду на чолі з керівником місії МВФ в Україні Роном Ван Роденом.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Я високо ціную нашу співпрацю, особливо у проведенні антикорупційної реформи та створенні антикорупційного суду. Сподіваюсь, що така ж співпраця буде плідною і надалі", - сказав на зустрічі Парубій.

Він назвав критично важливою допомогу МВФ у 2014 році, коли Україна перебувала у дуже важкому становищі, причиною якого була російська агресія.

Парубій наголосив на необхідності продовження співпраці з МВФ на шляху проведення реформ в Україні. Ці реформи, за його словами, не завжди популярні, але критично важливі для розвитку української економіки.

Голова Верховної Ради зазначив, що зараз відбувається процес обговорення проекту державного бюджету України на 2019 рік.

"Ми дуже добре розуміємо, наскільки цей документ важливий не лише для нашого внутрішнього економічного розвитку, а й для співпраці з МВФ", - зазначив він.

Читайте також: У Нацбанку сказали, скільки грошей Україна може отримати від МВФ цьогоріч

Парубій наголосив, що робиться "усе можливе для якнайшвидшого його ухвалення, і щоб бюджет був збалансований", та спрогнозував ухвалення документу 22 листопада цього року. Він також підкреслив, що співпраця з МВФ і рекомендації Фонду є важливими для ухвалення Державного бюджету України.

Голова парламенту також відзначив високий рівень співпраці з урядом, зокрема й на рівні профільних комітетів з міністерствами. "Комітети у тісній координації і співпраці з урядом", - зазначив він, висловивши упевненість в найшвидшому ухваленні збалансованого бюджету.

Своєю чергою, керівник місії МВФ Рон Ван Роден зазначив, що незважаючи на виборчий характер наступного року, задля забезпечення макроекономічної стабільності економіки України бюджет на наступний рік має бути збалансованим. Він побажав успіхів та подальшої плідної співпраці.

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-