У Нацбанку сказали, скільки грошей Україна може отримати від МВФ цьогоріч

У Нацбанку сказали, скільки грошей Україна може отримати від МВФ цьогоріч

Укрінформ
У Національному банку припускають, що Україна до кінця 2018 року може отримати транш від Міжнародного валютного фонду в межах 1,5 - 1,9 млрд дол.

Про це на брифінгу сказала перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нещодавно Яків Смолій сказав, що (транш від МВФ - ред.) можна очікувати до кінця року. Стосовно суми - вона може бути, як мені здається, максимум між 1,5 - 1,9 млрд дол.", - сказала Рожкова.

Вона зазначала, що головною умовою для отримання цих коштів є прийняття Україною бюджету на 2019 рік.

"Є ще декілька питань до Національного банку - внесення змін у певні нормативні документи, що ми вже зараз відпрацьовуємо і будемо протягом двох тижнів їх приймати. Тому, якщо наші парламентарії готові будуть вчасно проголосувати за бюджет, і бюджетні показники залишаться в рамках контрольних параметрів, то ми встигнемо (отримати транш МВФ цього року - ред.)", - наголосила Рожкова.

Читайте також: "Шерше ля фам": Порошенко нагадав, коли узгодили з МВФ підвищення цін на газ

Як повідомляв Укрінформ, 19 жовтня Міжнародний валютний фонд і уряд України дійшли згоди щодо запровадження нової програми кредитування української економіки Stand-by замість програми розширеного фінансування EFF, яка завершується у березні. Обсяг нової програми становить 2,8 млрд SDR, що дорівнює 3,9 млрд доларів США. Угода підлягає затвердженню менеджментом МВФ, а також схваленню Радою директорів Фонду. Засідання керівництва МВФ з цього питання планується провести після ухвалення в Україні держбюджету на 2019 рік відповідно до рекомендацій МВФ, а також підвищення тарифів на газ з урахуванням ринкових змін та з одночасним субсидіюванням населення з низькими доходами, зауважили у Фонді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-