"Шерше ля фам": Порошенко нагадав, коли узгодили з МВФ підвищення цін на газ

Укрінформ
Уряд ухвалив рішення про підвищення тарифів на газ для продовження співпраці з МВФ через боргові зобов'язання, взяті минулою владою у 2007-2013 роках.

Про це Президент Петро Порошенко сказав на зустрічі з представниками бізнесу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Уряд, діючи в межах своєї компетенції і відповідальності, ухвалив рішення про підвищення тарифів для того, щоб продовжити співпрацю з Фондом. Поточний стан економіки вже дозволив би країні обійтися і без запозичень, якби не пікові розрахунки по старих кредитах, які належить виплатити наступного 2019 року. 54 мільярди доларів - ось загальна боргова спадщина, яку нагуляли сьогоднішні «правдоборці» у 2007-2013 роках, коли були владою». - заявив Президент.

Він нагадав, що зобов'язання зрівняти внутрішню ціну на газ з ціною імпортного газу Україна взяла раніше, коли Володимир Гройсман ще не очолював уряд, а був мером Вінниці.

«Відповідний меморандум з МВФ був підписаний 31 жовтня 2008 року. Акурат десять років тому, день у день. Дивно, що опозиція не святкує цю урочисту дату. Фонд тоді очолював Домінік Стросс-Канн..., а хто на той час був прем'єр-міністром, - «шерше ля фам», - сказав Порошенко.

Читайте також: Газ за новими цінами: Нафтогаз розіслав контрагентам додаткові угоди

Разом із тим він підкреслив, що подібні зобов'язання носять не персональний, а міжнародно-правовий характер.

Як повідомлялося, 30 жовтня НАК "Нафтогаз України" оприлюднив цінові пропозиції для постачання газу на умовах покладення спеціальних обов'язків (ПСО) до 30 квітня 2019 року. Нафтогаз постачатиме населенню газ за ціною 8,55 тис. грн за 1 тис. кубометрів

Уряд ухвалив рішення про підвищення ціни на газ для населення 19 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-