Польща засудила проведення

Польща засудила проведення "виборів" в ОРДЛО

Укрінформ
Офіційна Варшава засуджує проведення так званих виборів на окупованій території Донбасу і закликає Захід посилити санкції щодо осіб, які відповідають за їх проведення.

Про це йдеться в офіційному повідомленні МЗС Польщі.

Польща рішуче засуджує проведення 11 листопада 2018 року проросійськими сепаратистами так званих виборів на окупованій частині Донбасу. Польща не визнає будь-яких дій, які ставлять під сумнів суверенітет і територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах”, – йдеться в заяві МЗС РП.

Як зазначається, так звані вибори в “ДНР” та “ЛНР” вписуються в політику зміни статус-кво силою, яку здійснює Росія. Наголошується, що свідченням цього є поступова мілітаризація Криму й агресивні дії Росії в районі Азовського моря.

У МЗС Польщі підкреслюють, що такого роду дії Москви ставлять під сумнів кроки щодо врегулювання російсько-українського конфлікту і суперечать Мінським домовленостям, у відповідності до яких проведення будь-яких місцевих виборів на окупованих територіях має відбуватися у відповідності з українським законодавством і за стандартами ОБСЄ. Як підкреслюється, ці вибори поглиблюють гуманітарні проблеми місцевого населення.

“Ми закликаємо ЄС, а також інших партнерів до негайної, солідарної й адекватної реакції через зміцнення нинішніх обмежувальних засобів, а також завдяки візовій забороні та обмеженню активів осіб, які відповідають за організацію так званих виборів”, ­– наголошується в заяві польського зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: Організаторам "виборів" в ОРДЛО загрожує кримінальна відповідальність - МінТОТ

Як повідомляв Укрінформ, бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей проводять 11 листопада так звані вибори. Згідно з рішенням "парламентів" терористичних "ЛНР" і "ДНР", вибиратимуть як ватажків, так і "депутатів".

Українська сторона в Тристоронній контактній групі і Міністерство закордонних справ України виступили із заявами, в яких зазначається, що результати нелегітимних виборів на окупованих територіях України не будуть визнані ні Україною, ні міжнародним співтовариством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-