Останнє засідання Радбезу  ООН підтвердило більшу ізоляцію Росії - Єльченко

Останнє засідання Радбезу ООН підтвердило більшу ізоляцію Росії - Єльченко

Укрінформ
Міжнародна спільнота демонструє позицію дедалі більш глибокої ізоляції Росії на тлі її агресії проти України й цивілізованого світу в цілому, що продемонструвало недавнє засідання Радбезу ООН по ситуації в Україні.

Про це заявив у п'ятницю в Гарвардському університеті Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Останнє засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Україні, яке відбулося наприкінці жовтня, вкотре підтвердило ізоляцію Росії, а також одностайну підтримку територіальної цілісності й суверенітету України з боку міжнародної спільноти", - зазначив український дипломат, виступаючи перед студентським і викладацьким складом Гарвардського університету.

Він також акцентував, що Рада Безпеки ООН вкотре закликала режим у Кремлі вивести російські війська та важкі озброєння з України.

Натомість, за словами глави Місії України при ООН, Росія продовжує заганяти себе в більшу ізоляцію, ігноруючи заклики міжнародної спільноти. "У той час, як Мінські угоди залишаються єдиним узгодженим механізмом мирного врегулювання на сході України, Москва не демонструє готовність брати конструктивну участь у припиненні збройного конфлікту в Україні", - підкреслив Єльченко.

Читайте також: Президент ПА НАТО вважає, що Україна захищає демократичний світ

Більше того, продовжив він, у Кремлі розробляють плани закріплення окупаційної влади на Донбасі. "Намір російської окупаційної адміністрації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України провести так звані дострокові вибори цієї неділі насправді націлені на те, щоб поставити лідерів озброєних банд на керівні місця в незаконних представницьких органах", - наголосив постійний представник України при ООН.

Нагадаємо, Росія має намір провести 11 листопада на окупованих територіях України так звані дострокові вибори місцевих керівників. Ці спроби вже засудили США та країни Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-