Президент ПА НАТО вважає, що Україна захищає демократичний світ

Президент ПА НАТО вважає, що Україна захищає демократичний світ

Фото
Укрінформ
Президент Парламентської Асамблеї НАТО Раса Юкнявічене вважає, що Україна не лише боронить свою незалежність, а й захищає демократичний світ.

Про це у п’ятницю зазначив на своїй сторінці у Facebook голова Донецької військово-цивільної обладміністрації Олександр Куць, який супроводжував Президента Парламентської Асамблеї НАТО Расу Юкнявічене та Голову Верховної Ради України Андрія Парубія в поїздці по Донеччині.

«Україна не лише боронить свою незалежність, а й захищає демократичний світ - такий висновок зробила Президент Парламентської Асамблеї НАТО Раса Юкнявічене, відвідавши сьогодні Донеччину разом із Головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм», - написав очільник області.

Він зазначив, що Юкнявічене у супроводі делегації Верховної Ради України побувала у Маріуполі, Широкиному та Гнутовому, поспілкувалася з військовими, а також цивільними, що живуть по обидва боки так званої лінії розмежування і перетинають контрольно-пропускні пункти.

У Маріупольській міській раді провели спільну зустріч із представниками Верховної Ради України, командування ООС, керівниками силових структур. Обговорили питання протимінної безпеки; поліпшення умов перетину КПВВ тощо.

Юкнявічене зазначила, що підтримує позицію України щодо засудження проведення фейкових виборів на тимчасово окупованій частині Донецької і Луганської областей та невизнання їхніх «результатів».

Читайте також: Президент ПА НАТО приїхала на Донбас і закликала не визнавати фейкові вибори

Про свої враженнями від побаченого сьогодні на Донеччині пані Юкнявічене говоритиме під час зустрічі на високому рівні у Вашингтоні. А на наступному тижні ця тема прозвучить і в канадському Галіфаксі на щорічній Парламентській асамблеї НАТО, де головуватиме Раса Юкнявічене. 

«Вдячний нашим союзникам і партнерам за увагу до проблем України та за вкрай важливу підтримку нашої держави на міжнародній арені», - підкреслив Куць.

Фото: Фейсбук Олександра Куця

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-