Гармс шокована підтримкою РФ псевдовиборів на окупованому Донбасі

Гармс шокована підтримкою РФ псевдовиборів на окупованому Донбасі

Ексклюзив
Укрінформ
Підтримка Росією так званих виборів в ОРДЛО, запланованих на 11 листопада, є очевидним порушенням Мінських угод та рухом до ескалації напруги.

Таку думку у середу в бліц-інтерв’ю для Укрінформу висловила депутат Європейського парламенту Ребекка Гармс. 

«Російська підтримка цих регіональних «виборів» демонструє, що Росія не зацікавлена у виконанні Мінських угод. Це очевидне порушення Мінських угод. Це навіть більш шокує з огляду на те, що лише щойно парламент України після дуже багатьох важких внутрішніх дебатів в самій Україні  прийняв рішення щодо закону про статус окупованих територій. Тож я вважаю, що міжнародна спільнота має дійсно здійснювати більше тиску на Росію і за жодних умов не приймати ці місцеві «вибори», - підкреслила Гармс. 

Вона зазначила, що так звані вибори на окупованих територіях спрямовані на те, щоб поглибити розподіл в регіоні Донбасу. 

«Окупація сама по собі є запереченням будь-яких чесних та справедливих виборів. Тож вибори в умовах окупації, що більше – в умовах військової окупації, - такі вибори ніколи не будуть визнані як вільні та справедливі міжнародною спільнотою», - наголосила Гармс.

Читайте також: Голова ОБСЄ засудив "вибори" на окупованому Донбасі

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко на саміті Європейської народної партії закликав посилити політичний і санкційний тиск проти Росії у зв’язку з запланованими псевдовиборами 11 листопада на тимчасово окупованій території Донбасу й заради звільнення українських політичних в’язнів Кремля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-