Голова ОБСЄ засудив

Голова ОБСЄ засудив "вибори" на окупованому Донбасі

Укрінформ
Діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Італії Ензо Моаверо Міланезі заявив, що наміри провести 11 листопада так звані вибори в окремих районах Донбасу (ОРДЛО) суперечать Мінським домовленостям і підготовка до їх проведення має бути скасована.

Відповідна заява Італійського головування опублікована на сайті ОБСЄ.

"Ми надзвичайно стурбовані оголошенням "виборів", які мають відбутися в окремих районах Донецької та Луганської областей 11 листопада. Таке рішення суперечить букві та духу Мінських домовленостей ", - заявив діючий голова ОБСЄ.

Він наголосив на підтримці ОБСЄ імплементації Мінських домовленостей з метою "мирного врегулювання кризи відповідно до принципів та зобов'язань ОБСЄ та з повною повагою до суверенітету і територіальної цілісності України".

"Ми закликаємо усі відповідні сторони зробити конструктивний внесок у переговорні зусилля в "нормандському форматі" та в рамках Тристоронньої контактної групи з тим, щоб запобігти такому розвитку", - заявив діючий голова ОБСЄ.

Як повідомлялося, раніше російська окупаційна адміністрація на Донбасі призначила на 11 листопада так звані вибори на території ОРДЛО.

РФ у вівторок офіційно заявила, що визнає результати організованих нею ж "виборів" московських маріонеточних режимів.

Читайте також: Європейські лідери планують зробити заяву напередодні “виборів” в ОРДЛО – Марчук

Представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко заявила, що Росія цією заявою "видала мандат на війну, яку вона давно оголосила Україні", а дії РФ і їх маріонеток ведуть до зриву політико-дипломатичних переговорів у Мінську і дестабілізації ситуації на фронті.

Плани з проведення псевдовиборів вже засудили ЄС, США, країни G7 та більшість країн, що входять до Радбезу ООН.

Фото: OSCE/Micky Kroel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-