Канада і ЄС мають спільні погляди на ситуацію в Україні – декларація

Канада і ЄС мають спільні погляди на ситуацію в Україні – декларація

Укрінформ
Канада і ЄС мають однакове бачення викликів у сфері безпеки та готові продовжувати тісну кооперацію у вирішені найважливіших зовнішньополітичних проблем, включаючи ситуацію в Україні та в інших проблемних регіонах світу.

Про це йдеться у спільній декларації Спільного міністерського комітету Канада-ЄС в рамках Угоди про стратегічне партнерство. У зустрічі, яка відбулася у вівторок в Монреалі, взяли участь високий представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Федерика Могеріні та міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд.

"Комітет наголошує на важливості трансатлантичних відносин для підтримання миру, безпеки та заможності по обидві сторони Атлантики. Партнерство, основане на взаємній повазі та спільних цінностях і інтересах, залишається незамінним, особливо в часи глобальних геополітичних викликів, які жодна країна не може вирішувати наодинці. Комітет підтверджує спільне зобов'язання тісно співпрацювати у вирішенні всіх міжнародних гуманітарних криз та викликів у сфері безпеки, включаючи ситуацію в Росії і Україні, в Сирії, Іраку, Ірані, ДРК та Малі, Венесуєлі та у М’янмі/Бірмі", - йдеться у документі.

Читайте також: Євросоюз ніколи не визнає анексію Криму – Могеріні

Сторони наголосили, що безпека і оборона складають інтегровану основу для стратегічного партнерства між Канадою і ЄС, що підтверджують щорічні зустрічі в рамках двостороннього діалогу з безпеки і оборони, остання з яких відбулася 23 жовтня в Оттаві.

"ЄС вдячна за зусилля Канади з підтримки місій і операцій ЄС, та вітає участь канадської поліції у місії ЄС у Україні (EUAM Ukraine) та на Західному Узбережжі (West Bank - EUPOLCOPPS)", - йдеться у спільній декларації Канада-ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-