Євросоюз ніколи не визнає анексію Криму – Могеріні

Євросоюз ніколи не визнає анексію Криму – Могеріні

Оновлено
Укрінформ
Європейський Союз ніколи не визнає анексію Криму Росією.

Про це заявила високий представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні, виступаючи перед депутатами Європарламенту під час слухань щодо ситуації в Азовському морі.

"Я вдячна Європейському парламенту за те, що тримає у центрі уваги ситуацію у Чорному морі після анексії Російською Федерацією Кримського півострова. Ми не визнаємо і не визнаємо анексію Кримського півострова Російською Федерацією", - наголосила вона.

За її словами, нинішні дії Росії в Азовському морі є ще одним порушенням українського суверенітету та територіальної цілісності України.

"Будівництво Керченського мосту між Кримським півостровом і Російською Федерацією відбулося без згоди України і є ще одним порушенням українського суверенітету та територіальної цілісності. На додаток до цього міст ускладнює прохід суден в українські порти в Азовському морі", - зазначила Могеріні.

Вона нагадала, що шість місяців тому Росія почала запроваджувати новий режим інспекцій вантажних суден, які йдуть з українських портів в Азовському морі, або прямують до цих портів.

Читайте також: ЄС вітає судові позови України щодо Азовського моря

"Ці інспекції призвели до тривалих затримок, які драматично зросли протягом кількох останніх місяців. Це має прямі наслідки для контрактів не лише українських експортерів, але також для кораблів під прапорами держав Європейського Союзу", - підкреслила Могеріні, зазначивши, що на цей час більше 200 кораблів та суден під українськими та міжнародними прапорами зазнали таких заходів контролю з боку Росії, що у деяких випадках тривали декілька діб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-