У БПП закликали не блокувати Раду, прикриваючись справою Гандзюк

У БПП закликали не блокувати Раду, прикриваючись справою Гандзюк

Укрінформ
Голова фракції «Блоку Петра Порошенка» Артур Герасимов закликає народних депутатів, що вимагають невідкладного створення у парламенті тимчасової слідчої комісії з розслідування нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк, не блокувати роботу парламенту у вівторок, 6 листопада.

Про це він сказав журналістам на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо блокування парламенту, яке обіцяють завтра, якщо першим питанням не буде стояти питання ТСК... Ми оголосили позицію фракції, але давайте не забувати, що завтра першими питаннями у нас є питання національної безпеки та оборони. Як то кажуть, за поребриком будуть дуже аплодувати, якщо такі питання будуть усунуті», - зазначив Герасимов.

Він нагадав, що БПП виступає за створення такої комісії і готовий делегувати своїх представників для роботи у ній, але за результатами заслуховування на профільному комітеті ВР інформацій силових органів щодо розслідування справи. Під час брифінгу громадські активісти з чорними футболками з написом «Хто замовив Катю Гандзюк» перебивали Герасимова і вимагали невідкладного створення комісії та делегування в неї представників БПП. Герасимов у розмові з активістами сказав, що у понеділок відбудеться засідання фракції, на якому має бути вирішене питання щодо ТСК та визначені депутати, які будуть делегуватися у її склад.

Читайте також: Вбивство Гандзюк: у Луценка кажуть, що СБУ об’єднає два провадження

Як повідомлялося раніше, Герасимов наголошував, що першочерговими питаннями цього пленарного тижня є блок питань національної безпеки і оборони, зокрема проекти щодо протимінної діяльності та прилеглої території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-