Рада хоче контролювати розвідку і правоохоронців

Рада хоче контролювати розвідку і правоохоронців

Укрінформ
Депутати обговорили концепцію створення парламентського комітету, який контролюватиме розвідувальні та правоохоронні органи.

Про це йдеться на сайті Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони

"Під час засідання було обговорено концепцію створення спеціального Комітету Верховної Ради України, до повноважень якого буде віднесено здійснення парламентського контролю за діяльністю розвідувальних та правоохоронних органів", - йдеться в повідомленні.

Також під час засідання учасники підкреслили необхідність термінового законодавчого врегулювання питань, які стосуються впровадження реформи СБУ та надання можливості державним замовникам з державного оборонного замовлення безпосередньо здійснювати закупівлю продукції, робіт і послуг оборонного призначення за імпортом (у іноземних виробників). Депутати обговорили особливості здійснення прямих закупівель за імпортом, запропоновані проектом закону №9122 від 21.09.2018 року "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення закупівлі продукції, робіт і послуг оборонного призначення за імпортом".

Читайте також: У санкційні списки РФ потрапили 30% від нинішнього складу Ради

Участь у засіданні комітету взяли народні депутати, експерти Представництва НАТО в Україні, посольства США в Україні, представники Консультативної місії ЄС в Україні, а також незалежні експерти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-