У відповідь на санкції РФ Геращенко згадала Черномирдіна і його

У відповідь на санкції РФ Геращенко згадала Черномирдіна і його "бабу з туфлями"

Укрінформ
Перший заступник голови ВР Ірина Геращенко закликала політиків, які не потрапили до цих списків, задуматися про свою роль в українській політиці.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"По-перше, я давно нев’їзна в РФ, тому мені ці їх списки нецікаві. По-друге, приємно знаходитися в одному списку з пристойними (в більшості своїй) людьми. По-третє, ключова моя задача: робити все, аби українські і світові санкції проти РФ посилювалися. По-четверте, як казав колись Віктор Степанович Черномирдін, "напугали бабу туфлями на каблуках". Взагалі вважаю, що політики, які не потрапили в цей список, мають задатися запитанням: а що ж вони роблять в українській політиці”, - зазначила парламентарій.

Водночас вона підкреслила, що у санкційному списку РФ є “парочка прізвищ для прикриття своїх, кремлівських”, щоб, на її думку, і далі просувати їх в українську владу під виглядом “патріотів у вишиванках”.

Перший віце-спікер зазначила, що під російські “санкції” потрапила вся команда Президента Петра Порошенка, у тому числі і його син.

“Хороша оцінка роботи українського президента Кремлем! Президент і його команда і надалі робитимуть усе, щоб у Кремля пригорало. І в ПАРЄ. І в ООН. На всіх міжнародних майданчиках. До повного звільнення України, до деокупації Криму і Донбасу”, - відзначила Геращенко, додавши, що саме перших осіб держави в санкційні списки не вносять.

Крім того, парламентарій наголосила, що у санкціях РФ немає нічого нового щодо українських підприємств. За її словами, Росія давно веде “підлі економічні війни” проти України, й розпочалися вони ще за часів президентства Леоніда Кучми, загострилися під час президентства Віктора Ющенка, коли ембарго було накладене на десятки українських товарів.

Читайте також: Росія ввела санкції проти 322 громадян і 68 компаній з України

Як повідомлялося, голова уряду РФ Дмитро Медведєв підписав постанову, що запроваджує "спеціальні економічні заходи" щодо 322 громадян та 68 компаній з України.

Серед них - судді Конституційного Суду України, депутати Верховної Ради VIII скликання, великі українські підприємці, чиновники Адміністрації Президента України, керівники органів виконавчої влади України і великих українських компаній, юридичні особи, контрольовані великими бізнесменами України.

Зокрема, під санкції потрапили Голова ВР Андрій Парубій, керівник МВС Арсен Аваков, колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, колишній лідер “Правого сектору” Дмитро Ярош та ін.

Президент РФ Володимир Путін 22 жовтня підписав указ про санкції щодо України. Документ підлягає скасуванню, якщо “Україна відмовиться від санкцій відносно російських компаній та громадян”.

До списку санкцій України включено близько 1700 фізичних і близько 700 юридичних осіб; більшість із них - із Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-