Тука пояснив, чому Штати не приєднаються до «нормандських» переговорів

Тука пояснив, чому Штати не приєднаються до «нормандських» переговорів

Укрінформ
«Нормандський формат» перегорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі неможливий за участі США через принципову позицію Росії.

Про це сказав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, пише Громадське.

«Трамп може буде, але переговорів як таких не буде. Бо Росія багаторазово заявляла, що вона не бачить США стороною переговорів в українському питанні. І така заява в черговий, 45-й раз, не так давно пролунало з вуст Лаврова. Позиція РФ щодо цього залишається незмінною», - зазначив Тука.

Читайте також: Україна має припинити “загравання” з угорською владою — Тука

Він також зазначив, що апелювання деяких політиків до Будапештського меморандуму, як методу впливу на Росію - це «гра на публіку».

«Якщо Росія категорично відмовляється сідати за стіл переговорів з Британією і США. Який Будапешт?», - додав Тука.

Читайте також: У Мінську Путін “затягував” припинення вогню на Донбасі — Олланд

Раніше Держсекретар Міністерства Європи і закордонних справ Франції Жан-Батист Лемуан повідомив, що 11 листопада президент України Петро Порошенко відвідає Париж для участі в заходах, присвячених святкуванню 100-ї річниці закінчення Першої світової війни. Також 11 листопада в Парижі відбудеться зустріч президента РФ Володимира Путіна з президентом США Дональдом Трампом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-