Україна має припинити “загравання” з угорською владою — Тука

Україна має припинити “загравання” з угорською владою — Тука

Укрінформ
Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявляє, що Україна має припинити “загравання” з угорською владою, яка брутально зневажає українські закони.

Про це Тука написав на своїй сторінці у Facebook

“Чи висилати консула? Є сумніви? Дипломат грубо порушує норми поведінки і має бути покараним за це. Годі загравати з угорською владою, яка публічно брутально зневажає закони України”, - написав він.

Як зазначив Тука, усвідомлюючи порушення закону, влада Угорщини не вибачилась, не запропонувала пошуку шляху до порозуміння. “Угорська влада почала, фактично, шантажувати Україну. Реакція на дії шантажиста має бути однозначною: всі дипломатичні установи, які діють на території України мають дотримуватись українського законодавства”, - заявив заступник міністра.

Він також висловив переконання, що Верховна Рада зобов'язана прийняти законний механізм реагування держави на випадки подвійного громадянства в Україні. “Замовчування призводить лише до погіршення ситуації”, - заявив Тука.

Читайте також: Угорські паспорти виявили у чотирьох закарпатських депутатів і заступника мера

Як повідомлялося, 19 вересня Укрінформ опублікував відео, на якому зафіксовано момент видачі громадянам України у консульстві Угорщини в Береговому угорських паспортів. Процедура супроводжувалася келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів українській владі. При цьому громадяни України вголос присягали на вірність Угорщині.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що консул Угорщини, який фігурує на відео з роздачею українцям угорських паспортів, не залишиться в Україні. 

"Є дві опції: або угорці його (консула - ред.) просто забирають, чітко визнаючи, що він робив, і це найбільш конструктивний сценарій... або він поїде до Будапешта сам", - заявив Клімкін. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-