Адвокат Януковича вчетверте за день заявив суду те ж саме клопотання

Адвокат Януковича вчетверте за день заявив суду те ж саме клопотання

Укрінформ
Платному адвокату екс-президента Віктора Януковича Олександру Байдику Оболонський районний суд вп'яте за день відмовив у поновленні судового слідства.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, адвокат Байдик із 10-хвилинним запізненням прибув на засідання і одразу заявив клопотання про поновлення судового слідства, вже вчетверте за день.

"Вважаю за необхідне заявити клопотання про відновлення з'ясування обставин", - сказав Байдик.

Так, він хотів, щоб до матеріалів справи долучили і вивчили як докази низку документів.

Прокурори заперечували проти задоволення цього клопотання.

"Суд ухвалив відмовити Байдику у відновленні судового слідства по справі", - зазначив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

Читайте також: Суддя просить адвоката Януковича зупинитися, бо не можна “виступати вічно”

Після цього Байдик заявив ще одне клопотання, на цей раз про те, щоб відновити судове слідство для того, щоб провести допит свідка Аркадія Ярощука (керував вертольотом, на якому Янукович 22 лютого 2014 року вилетів з Харкова до Донецька – ред.).

"Необхідно відновити з'ясування обставин і забезпечити проведення допиту Ярощука з території Білорусі в режимі відеоконференції", - наголосив Байдик.

Прокурори просили залишити це клопотання без розгляду.

"Суд вимушений залишити це клопотання без розгляду", - додав Дев'ятко.

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня Оболонський районний суд продовжив розгляд по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у держзраді.

За даними Генпрокуратури, екс-президента Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-