Україна працює в ООН над двома надважливими резолюціями - Геращенко

Україна працює в ООН над двома надважливими резолюціями - Геращенко

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко бере участь у відкритих дебатах Ради безпеки ООН «Жінки. Мир. Безпека», що проходять у Нью-Йорку.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Зала Ради безпеки ООН. Кілька хвилин тому тут розпочалися відкриті дебати «Жінки. Мир. Безпека». Виступатиму від України як уповноважена Президента з мирного врегулювання», - написала Геращенко.

Вона зауважила, що напередодні з постійним представником України при ООН Володимиром Єльченком були обговорені подальші кроки і координація зусиль для боротьби з російською агресією.

За її словами, українські дипломати активно працюють над тим, аби протягом 73-ї сесії Генасамблеї ООН було прийнято дві надважливі резолюції.

Читайте також: Ірина Геращенко представить Україну на дебатах Радбезу ООН “Жінки. Мир. Безпека”

«Перша - про порушення прав людини в окупованому Криму. Вже в листопаді проект резолюції буде розглянуто на третьому комітеті ООН і в грудні - проголосований на Генасамблеї. Й друга надважлива резолюція, яка буде прийнята на поточній сесії - про мілітаризацію окупованого Криму і Азовського моря. Сьогодні резолюцію по Азовському морю проголосував Європарламент. Наступну резолюцію має прийняти Генасамблея ООН. У Росії земля і море мають горіти під ногами», - наголосила Геращенко.

Ключова тема дебатів, які відбуваються зараз, - гендерна рівність, роль жінок в миротворчих процесах, порушення прав жінок і дівчаток під час конфліктів, зазначила перший віце-спікер.

«Україні є що розповісти з цієї проблематики», - додала вона.

Також Геращенко повідомила, що на полях Радбезу коротко поспілкувалися з виконавчим директором структури «ООН - Жінки» Фумзілє Мламбо-Нгуко.

«Вона відвідувала Україну рік тому. Коротко обмінялися думками про проблеми і втрати українських жінок, які найбільше страждають від конфлікту на Донбасі. Також пані Нгуко привітала присудження премії Андрія Сахарова Олегу Сенцову і назвала це рішення надзвичайно важливим сигналом», - зазначила Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, Сенцов став лауреатом премії Європарламенту 2018 року за свободу думки імені Андрія Сахарова. Таке рішення ухвалили у четвер, 25 жовтня, у Страсбурзі лідери Європарламенту.

Фото: Ірина Геращенко/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-