Клімкін саркастично відреагував на

Клімкін саркастично відреагував на "донбаську заяву" Держдуми РФ

Укрінформ
Російська Дума голосує за все, що їй скаже Кремль і насправді ні на що не впливає, тому немає потреби офіційно реагувати на їхню сьогоднішню заяву «Про загострення ситуації в Україні»

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час дискусійної панелі на X Національному експертний форумі в Одесі, організованому Інститутом Горшеніна, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

 "Офіційно я коментувати не буду. Я взяв собі за правило взагалі все, що каже російський парламент, не коментувати. По-перше, це люди, які голосували за окупацію Криму і в нормальному цивілізованому суспільстві їм не мають подавати руку. А по-друге, одна справа Путін - він хоч там керує, і це реальність, а на що взагалі впливає російська Дума, коли вона голосує за все що завгодно? ... Тому будь-які заяви російської  Думи я за визначенням не коментую.  Саркастично щось можна сказати, а так хай російська Дума відпочиває з усіма своїми заявами і сама їх читає", - сказав Клімкін.

Він додав,  що насправді Росія живе у паралельній реальності, створеній російською пропагандою.

"Хочете, вважайте це сарказмом, але якщо якийсь інопланетянин прибуде на Землі і прочитає цю заяву Державної думи, то він може подумати, що це не Росія окупувала частину України, а насправді Україна окупувала частину Росії... Але він усе зрозуміє за наступні три хвилини, як і всі", - зазначив глав МЗС.

Читайте також: Ситуація на Донбасі: Москва відкрито погрожує Києву "катастрофічними наслідками"

Як повідомляв Укрінформ, Державна дума Росії прийняла спеціальну заяву «Про загострення ситуації в Україні», у якій містяться відкриті погрози нашій країні.

Депутати Держдуми звинуватили Україну у зриві Мінських угод, засудили створення помісної церкви в Україні. Російських політиків обурили і недавні закони, прийняті Верховною Радою, зокрема закон про освіту, закон про забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Луганської і Донецької областей, розірвання Договору про дружбу, співпрацю і партнерство між РФ і Україною.

Заява Держдуми РФ відносно України закінчується погрозливо: «Ще не пізно зупинитися».

Раніше представник України в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Олександр Моцик заявив, що переговори у рамках ТКГ в Мінську близькі до безвихідної ситуації, а Росія прагне заморозити конфлікт.

Крім того, в місії ОБСЄ неодноразово повідомляли, що через неконтрольований українським урядом кордон з Росією на Донбас йде військовий транспорт з летальною зброєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-