Ситуація на Донбасі: Москва відкрито погрожує Києву

Ситуація на Донбасі: Москва відкрито погрожує Києву "катастрофічними наслідками"

Укрінформ
Держдума РФ прийняла спеціальну заяву "Про загострення ситуації в Україні", в якій містяться відкриті погрози Києву.

Заяву опубліковано на сайті Держдуми.

У документі стверджується, що Україна нібито готується до "нового широкомасштабного військового наступу на Донбасі", через що Росія погрожує "адекватною відповіддю". Держдума також заявляє про "катастрофічні наслідки" такого розвитку подій.

Депутати Держдуми звинуватили Україну у "зриві Мінських угод". При цьому вони стверджують, що керівництво України "заплямоване кров'ю Олександра Захарченка".

Російські парламентарії не забули і про створення Єдиної помісної церкви в Україні, заявивши, що таким чином Київ намагається зруйнувати "справжню православну церкву" і "освятити продовження війни проти росіян і російськомовних".

Російських політиків обурили і недавні закони, прийняті Верховною Радою, зокрема закон про освіту, закон про забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Луганської і Донецької областей, розірвання Договору про дружбу, співпрацю і партнерство між РФ і Україною.

При цьому Держдума робить висновок, що Україну підтримують "західні спонсори і натхненники", зокрема США та інші країни НАТО, які, "надаючи Україні зброю і заохочуючи її антиросійську політику", нібито "штовхають владу України... до міжнаціональних і міжконфесійних конфліктів".

Читайте також: Росія намагатиметься використати вибори в Україні для гібридної агресії - Турчинов

Заява Держдуми РФ відносно України закінчується погрозливо: "Ще не пізно зупинитися".

Раніше представник України в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Олександр Моцик заявив, що переговори у рамках ТКГ в Мінську близькі до безвихідної ситуації, а Росія прагне заморозити конфлікт.

Крім того, в місії ОБСЄ неодноразово повідомляли, що через неконтрольований українським урядом кордон з Росією на Донбас йде військовий транспорт з летальною зброєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-