Після отримання Україною Томосу РФ уникатиме теми звільнення політв'язнів - Клімкін

Після отримання Україною Томосу РФ уникатиме теми звільнення політв'язнів - Клімкін

Укрінформ
Росія після отримання Україною Томосу про автокефалію православної церкви намагатиметься уникати теми звільнення українських політв'язнів.

Таку думку висловив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у коментарі журналістам після засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже важливо зараз надати додатковий поштовх (темі - ред.) стосовно всіх політичних в'язнів. І це для нас важливо, оскільки Росія після отримання нами автокефалії буде намагатися послідовно усі питання політичних в'язнів відсовувати на другий план. Отже, цього ми не повинні дозволити", - сказав Клімкін.

Він зазначив, що українським дипломатам вдалося підняти емоційну хвилю у світі стосовно долі політичних в'язнів, яких незаконно утримує Росія. Але, за словами Клімкіна, варто продовжувати працюватиме у цьому напрямку.

Читайте також: Порошенко прокоментував "церковне" рішення Радбезу РФ

Як повідомлялося, 11 жовтня синод Вселенського патріархату прийняв рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Тепер у Києві має бути скликано Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля.

Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томосу як документу (грамоти).

Водночас в РПЦ 15 жовтня заявили, що розривають зв'язки із Константинопольським патріархатом через рішення надати автокефалію Українській церкві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-