Україна попросила ОБСЄ підготувати спецзаяву щодо фейкових вибори на Донбасі

Україна попросила ОБСЄ підготувати спецзаяву щодо фейкових вибори на Донбасі

Укрінформ
На черговому засіданні 16 жовтня Тристоронньої контактної групи в Мінську українська сторона вимагала від РФ скасувати фейкові вибори на окупованому Донбасі.

Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Українська сторона сьогодні гостро поставила вимогу до РФ і маріонеток Кремля з ОРДЛО негайно скасувати підготовку фейкових, нікчемних "виборів" на окупованому Донбасі. Ми звернулися до спеціального представника головуючого в ОБСЄ міністра закордонних справ Італії, Посла Мартіна Сайдіка, з проханням підготувати спеціальну заяву від головуючої в ОБСЄ країни, де чітко зазначити нелегітимність будь-яких виборів на окупованих територіях", - написала Геращенко.

Читайте також: Скасування "виборів" на Донбасі - ключова вимога України на переговорах у Мінську

Вона уточнила, що "ОБСЄ має чітко заявити, що вибори у Донецьку і Луганську можуть відбуватися ВИКЛЮЧНО за українським законодавством, згідно зі стандартами ОБСЄ, під спостереженням незалежних спостерігачів БДІПЛ / ОБСЄ. А фейкові "вибори", які Кремль планує провести на окупованих РФ територіях 11 листопада, не відповідають букві і духу мінських угод, направлені на дестабілізацію ситуації і зрив мирних переговорів".

"Вимогу негайно скасувати псевдовибори піднімали не лише на ТКГ, але й в усіх робочих групах", - додала перший віце-спікер парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-