Скасування

Скасування "виборів" на Донбасі - ключова вимога України на переговорах у Мінську

Укрінформ
Ключова вимога української сторони у Мінську 16 жовтня стане вимога від Російської Федерації скасувати проведення так званих виборів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Про це сказала перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко під час брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо говорити про сьогоднішнє засідання, то ключова вимога, ключова теза, з якою сьогодні українська делегація на всіх групах виступатиме, - це вимога від Російської Федерації та її маріонеток негайно скасувати підготовку фейкових виборів на окупованих територіях Донецька та Луганська. Тому що це повне повторення сценарію 2014 року, коли внаслідок аналогічних нелегітимних виборів було спровоковано ескалацію конфлікту на Донбасі та зрив політико-дипломатичного процесу врегулювання. Очевидно, що організатором цих виборів є Москва, і вони цього не приховують", - зауважила Геращенко.

Як повідомлялося, 7 вересня бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили на 11 листопада "вибори".

Читайте також: Окупанти готуються до "виборів" в ОРДЛО 11 листопада - розвідка

Згідно з рішенням так званих "парламентів" терористичних "ЛНР" і "ДНР", обиратимуть як ватажків, так і "депутатів".

Також так звана "народна рада ДНР" у п'ятницю, 7 вересня, призначила Дениса Пушиліна т.в.о. ватажка "ДНР" замість Олександра Захарченка, який 31 серпня загинув внаслідок вибуху у ресторані в центрі Донецька.

Фото: Ірина Геращенко, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-