Будапешт може змінити

Будапешт може змінити "вивіску", але не функції уповноваженого щодо Закарпаття

Укрінформ
Будапешт зацікавлений у добрих стосунках із Києвом і готовий до консультацій.

Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ Угорщини Пітера Сіярто, розміщеній на сайті МЗС Угорщини.

"Угорщина зацікавлена у підтриманні добросусідських відносин з Україною, і її бажання полягає в тому, щоб її східний сусід був демократичною країною, яка поважає свої міжнародні зобов'язання та розглядає нацменшини, що проживають на її території, як джерело сили, у тому числі й угорську меншину", - заявив Сіярто у понеділок у Люксембурзі в кулуарах міністерської зустрічі "Східного партнерства".

Як зазначається, після зустрічі зі своїм українським колегою Павлом Клімкіним, Сіярто заявив, що його країна завжди готова до проведення консультацій. "Угорщина очікує, що Україна не лише на словах, а й на ділі доведе, що прагне вирішити ситуацію, що склалася, а не загострювати її", - заявив він.

Сіярто також сказав, що Будапешт розгляне зміну назви свого "уповноваженого" щодо Закарпаття, але не його функції.

"Крім того, Угорщина розгляне питання про зміну назви урядового уповноваженого з координації програми розвитку Закарпаття без зміни його сфери діяльності і функцій...", - наголосив він.

Читайте також: Закарпатські чиновники з угорськими паспортами пишуть заяви на звільнення - ЗМІ

За його словами, водночас відкриється можливість закрити справу щодо дозволу на діяльність нового посла Угорщини у Києві.

Як повідомляв Укрінформ, влітку МЗС України вручило тимчасовому повіреному у справах Угорщини в Україні Ласло Папу ноту з вимогою надати офіційні роз’яснення щодо рішення уряду Угорщини створити посаду уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін підтвердив, що сторони домовилися продовжити обговорення проблемних питань на Варшавському безпековому форумі 24 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-