Закарпатські чиновники з угорськими паспортами пишуть заяви на звільнення - ЗМІ

Закарпатські чиновники з угорськими паспортами пишуть заяви на звільнення - ЗМІ

Укрінформ
Закарпатські чиновники, власники угорських паспортів зі списку "Миротворця", почали писати заяви на звільнення. Серед них директори шкіл в Берегівському районі та чиновники Берегівської РДА.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на власні джерела. 

"Як стало відомо виданню Mukachevo.net, директор Варієвської ЗОШ Олександр Марку (Берегівський район, село Вари/Варієво) написав заяву на звільнення через наявність угорського громадянства. Олександр Марку являється і депутатом районної ради сьомого скликання. Питання про складання депутатського мандата поки не порушується", - йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що написали заяви на звільнення головний спеціаліст відділу грошових виплат і компенсацій управління соціального захисту Берегівської РДА Жанна Цурі та головний спеціаліст відділу економічного розвиту і торгівлі Берегівської РДА Русин Єльвіра.

За попередньою інформацію, над аналогічною заявою думає і директор гечанської ЗОШ Бейло Якоб (село Геча, Берегівський район), який також за сумісництвом є депутатом.

Усі вони нещодавно потрапили до списку "Миротворця" як особи, які начебто мають подвійне громадянство - українське та угорське.

Читайте також: Сіярто стверджує, що Україна позбавляє угорську меншину права на подвійне громадянство

Список закарпатських угорців "Миротворця" збільшився з 313 осіб до 500. На сайті "Миротворця" повідомили, що базу даних власників угорських паспортів "вкрали" у російських спецслужб ще у 2015 році. Як з'ясувалося, росіяни дуже активно “працюють по Угорщині”. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-