Парубій сподівається підписати санкції проти

Парубій сподівається підписати санкції проти "112 Україна" та NewsONE цього тижня

Укрінформ
Голова ВР Андрій Парубій розраховує, що підписання проекту постанови про санкції проти телеканалів «112 Україна» та NewsONE буде розблоковане вже цього тижня.

Про це спікер сказав під час Погоджувальної ради у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо проекту постанови про санкції, ви знаєте, що було внесено проект постанови про її відхилення, і я чекаю рішення Регламентного комітету, що має її розглянути - невідкладно. Як тільки Регламентний комітет її розгляне згідно з законом, я винесу це на розгляд Верховної Ради України. Я впевнений, це буде цього тижня, і сподіваюся, це буде якомога швидше», - сказав Парубій.

На цьому Голова Верховної Ради акцентував у відповідь на заяву голови фракції «Народного фронту»  Максима Бурбака щодо необхідності розблокувати підписання проекту постанови про санкції проти телеканалів «112 Україна» та NewsONE.    

«Агентів агресора треба нейтралізувати,  а канали їх фінансування назавжди позакривати. «Народний фронт» полягає на санкціях проти ЗМІ, які заперечують факт російської агресії та транслюють кремлівські темники. Ми вимагаємо якнайшвидшого розгляду відповідних законопроектів, насамперед треба розблокувати підписання Головою Верховної Ради постанови про санкції проти ворожих каналів», - зауважив Бурбак.

Як повідомляв Укрінформ, 4 жовтня Верховна Рада ухвалила постанову "Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо телеканалів "112 Україна" і NewsONE.

Ухваленою постановою пропонується внести на розгляд РНБО пропозиції щодо застосування санкцій до товариств із обмеженою відповідальністю "Аріадна ТВ", "Новий формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія 112-ТВ", "Лідер ТВ" і "Партнер ТВ", які мовлять під емблемою телеканалу "112 Україна", а також ТОВ "Новини 24 години" (телеканал NewsONE).

Читайте також: Парубій сказав, коли підпише постанову проти "112 Україна" та NewsOne

Серед обмежень передбачатиметься, зокрема, блокування активів, анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, заборона користування радіочастотним ресурсом України, обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування тощо.

Ухвалення цієї постанови є реагуванням Верховної Ради на петицію щодо припинення "антиукраїнської діяльності" телеканалів "112 Україна" і NewsONE, оприлюднену на сайті Верховної Ради 20 вересня, що за 9 днів набрала необхідну кількість голосів для подальшого розгляду. Автор петиції Артур Переверзєв наголошував, що в умовах гібридної війни з боку РФ проти України проблема дезінформації та відвертої пропаганди не може залишатися поза увагою народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-