Парубій сказав, коли підпише постанову проти

Парубій сказав, коли підпише постанову проти "112 Україна" та NewsOne

Укрінформ
Голова Верховної Ради підпише постанову про схвалення пропозицій щодо застосування санкцій до юридичних осіб, яким належать ліцензії телеканалів "112 Україна" та NewsOne, після відхилення двох інших проектів постанов щодо скасування цього рішення парламенту.

Про це спікер повідомив журналістам, перебуваючи з робочим візитом у Грузії, інформує прес-служба Апарату парламенту.

"Андрій Парубій поінформував, що були внесені, та, відповідно до Закону України про Регламент, зареєстровані, дві постанови щодо скасування цього рішення парламенту. Він пояснив, що для підписання первинного рішення, ці постанови мають бути винесені на розгляд Верховної Ради та відхилені", - йдеться у повідомленні.

Голова ВР зазначив, що розгляд цих постанов відбудеться вже найближчого пленарного тижня 16-19 жовтня. При цьому Парубій висловив переконання, що згадані проекти будуть відхилені.

Читайте також: РНБО може ввести санкції проти власників NewsOne і "112 Україна" - Турчинов

"У мене немає жодних сумнівів, що вони будуть відхилені, – водночас це дає мені можливість підписати Постанову щодо санкцій, і вона тут же вступає в дію", - сказав спікер і запевнив, що Рада національної безпеки і оборони України теж не баритиметься з вивченням цієї ситуації та прийняттям відповідного рішення.

Як повідомляв Укрінформ, ВР ухвалила постанову №9157 "Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" щодо семи компаній — ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "ТВ Вибір", ТОВ "Телерадіокомпанія 112-ТВ", ТОВ "Лідер ТВ" і ТОВ "Партнер ТВ", ТОВ "Новини 24 години", - яким належать ліцензії телеканалів "112 Україна" та NewsOne.

Серед обмежень передбачається, зокрема, блокування активів, анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, заборона користування радіочастотним ресурсом України, обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування.

Читайте також: ВР ухвалила постанову про санкції проти "112 Україна" та NewsONE

Цією постановою парламент рекомендує РНБО прийняти рішення про запровадження санкцій до згаданих юридичних осіб.

Ухвалення постанови №9157 є реагуванням Верховної Ради на петицію щодо припинення антиукраїнської діяльності телеканалів "112 Україна" і NewsONE, оприлюднену на сайті Верховної Ради 20 вересня, що за 9 днів набрала необхідну кількість голосів для подальшого розгляду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-