ВР ухвалила постанову про санкції проти

ВР ухвалила постанову про санкції проти "112 Україна" та NewsONE

Оновлено
Укрінформ
ВР ухвалила постанову "Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" щодо телеканалів "112 Україна" і NewsONE".

За ухвалення відповідного проекту постанови №9157 за основу та в цілому проголосували 229 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Так само, як ми захищаємо наш державний суверенітет, ми повинні захистити від проросійської брехні та маніпуляції і наш суверенний інформаційний простір. Будуть заяви про те, що ця постанова - це придушення свободи слова, яка є правом кожного громадянина мати неупереджену, правдиву, збалансовану інформацію. Але це не є індульгенцією для проросійських телеканалів щодо знищення нашої держави. Цією постановою ми захищаємо свободу слова і повертаємо це поняття в саму цого суть", - пояснив один із авторів законодавчої ініціативи - заступник голови Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Сергій Висоцький (фракція "Народного фронту"). 

За свого боку секретар Комітету ВР з питань національної безпеки та оборони Іван Вінник зазначив, що пропозиції, викладені у постанові, будуть спрямовані до Ради національної безпеки та оборони України. 

"Ми зобов'язані виконати вимоги петиції, розглянути, схвалити і відправити на Раду національної безпеки та оборони пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних санкцій у зв'язку з діяльністю телеканалів "112 Україна" та NewsONE", - заявив Вінник.

Ухваленою постановою пропонується внести на розгляд РНБО пропозицій щодо застосування санкцій до товариств із обмеженою відповідальністю «АРІАДНА ТВ», "Новий формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія 112-ТВ", "Лідер ТВ" і "Партнер ТВ", які мовлять під емблемою телеканалу "112 Україна", а також ТОВ "Новини 24 години" (телеканал NewsONE).

Читайте також: Петиція про закриття "112 Україна" та "NewsOne" зібрала достатню кількість підписів

Серед обмежень передбачатиметься, зокрема, блокування активів, анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, заборона користування радіочастотним ресурсом України, обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування, тощо.

Як повідомлялося, петиція щодо припинення антиукраїнської діяльності телеканалів "112 Україна" і NewsONE, оприлюднена на сайті Верховної Ради 20 вересня, за дев'ять днів набрала необхідну кількість голосів для подальшого розгляду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-