Клімкін застерігає закарпатських угорців від провокацій ФСБ

Клімкін застерігає закарпатських угорців від провокацій ФСБ

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час зустрічі із угорською громадою Закарпаття заявив, що, на його думку, Росія зараз може в десятки разів збільшити свої спроби дестабілізувати ситуацію на Закарпатті.

Про це він сказав під час прес-конференції в Ужгороді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Росія в десятки разів збільшить свої зусилля щодо дестабілізації ситуації на Закарпатті. Тому треба намагатися не розкручувати емоції там, де це сприяє Росії”, - зазначив Клімкін.

Він запевнив, що це розуміють також в угорській громаді Закарпаття.

“Тобто, у них є розуміння того, що навколо угорської громади Закарпаття зараз тиражується багато міфів, і на зустрічі із закарпатськими угорцями від представників громади чітко прозвучало, що вони розуміють, що це не вигідно ні Україні, ані угорській громаді Закарпаття, тому що усі пам'ятають провокації на Закарпатті проти угорської громади, які керувалися ФСБ”, - сказав Клімкін.

Читайте також: Клімкін сказав, про що говоритиме у понеділок із Сіярто

Зі слів міністра, він акцентуватиме в розмові з угорським колегою Петером Сіярто в Брюсселі, що ситуація з нагнітанням емоцій навколо угорців Закарпаття сприяє наразі тільки одній країні, і це Росія.

Як повідомляв Укрінформ, 13 жовтня глава МЗС Павло Клімкін перебував на Закарпатті на запрошення угорської громади. Разом із послами, чиновниками та силовиками вони провели закриту зустріч, де обговорили нагальні питання, що стосувалися закарпатських угорців. Зокрема, про ситуацію навколо видачі угорських паспортів на Закарпатті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-