Клімкін сказав, про що говоритиме у понеділок із Сіярто

Клімкін сказав, про що говоритиме у понеділок із Сіярто

Укрінформ
У ході зустрічі міністрів ЄС та Східного партнерства міністр закордонних справ Павло Клімкін має намір зустрітися у Люксембурзі з колегою Петером Сіярто наступного понеділка.

Про це він заявив під час прес-конференції в Ужгороді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У мене запланована зустріч із колегою Петером Сіярто в Люксембурзі, в рамках зустрічі міністрів закордонних справ ЄС та Східного партнерства”, - сказав Клімкін.

За його словами, тематика зустрічі буде стосуватися не тільки ситуації на Закарпатті, а й Транскордонного співробітництва між Україною та Угорщиною.

Клімкін додав, що той контекст, який зараз є в українсько-угорських відносинах, ускладнює діалог.

Водночас міністр зазначив, що останні заяви угорського колеги зроблені з акцентом на угорську аудиторію.

Читайте також: Угорські паспорти: Клімкін прокоментував скандал із сайтом “Миротворець”

“Ми це розуміємо, але продовжувати діалог,  безумовно, будемо. Головна тема розмови - що потрібно зробити зараз для того, аби допомогти угорській громаді на Закарпатті. Вони часто роблять заяви, орієнтуючись на свою внутрішню політику. Я ж завжди намагаюся робити наші заяви щодо українсько-угорських відносин, орієнтуючись на реальну картину”, - сказав Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, Клімкін 13 жовтня перебував на Закарпатті на запрошення угорської громади. Разом із послами, чиновниками та силовиками була проведена закрита зустріч, де обговорювалися нагальні питання, що стосувалися закарпатських угорців. Зокрема, скандал навколо видачі угорських паспортів на Закарпатті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-