Укроборонпром домовляється у США про розширення військової співпраці

Укроборонпром домовляється у США про розширення військової співпраці

Укрінформ
Делегація Державного концерну "Укроборонпром" прибула з візитом до США з метою обговорення розширення поставок продукції оборонного характеру в Україну, в тому числі, летальної зброї, а також обговорення спільних проектів у цій галузі.

Про це розповів у п'ятницю в коментарі власному кореспонденту Укрінформу в США генеральний директор Укроборонпрому Павло Букін.

"Зустрічі заплановані в Міністерстві оборони, Державному департаменті Сполучених Штатів. Вони стосуються в цілому українсько-американської співпраці у військово-технічній галузі, а також промислової кооперації", - прокоментував Букін програму візиту.

Він також підкреслив, що українська сторона привезла "конкретні проекти, в яких галузях можна швидко організувати співпрацю", передусім на напрямах, які вимагають першочергової взаємодії.

Читайте також: В Україні запустять виробництво турецьких засобів радіозв'язку для армії

"Нам потрібна високотехнологічна продукція галузі оборони США, у тому числі у сфері радіоелектронної боротьби, радіоелектронної розвідки, різні оптичні прилади, звісно, летальна зброя", - уточнив гендиректор Укроборонпрому.

На запитання, чи йтиметься про розширення поставок в Україну цієї продукції, він підкреслив: "Так, у тому числі".

Крім того, за його словами, Україні потрібна допомога США в організації замкнутого циклу виробництва боєприпасів, виробництва продуктів спеціальної хімії. "Це те, що було втрачено останнім часом через відсутність, у першу чергу, державного фінансування", - зауважив глава державного концерну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-