У Кабміні розповіли, як Україна відповідатиме на претензії Угорщини

У Кабміні розповіли, як Україна відповідатиме на претензії Угорщини

Укрінформ
Україна продовжуватиме відвертий діалог з партнерами щодо нових претензій Угорщини і сподівається, що її аргументи будуть почуті, як це було раніше.

Про це заявила на брифінгу в п’ятницю, 12 жовтня, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що вони (Угорщина. – ред.) ще можуть зробити, я не буду фантазувати, а що ми можемо і будемо робити – ми будемо далі продовжувати відвертий чесний діалог з усіма іншими нашими партнерами», - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона додала, що насправді всі інші члени НАТО абсолютно сприймають те, як Україна бачить імплементацію закону про освіту і як рухається з його виконанням. Климпуш-Цинцадзе зазначила, що, аби втілити всі напрацювання Міносвіти, потрібна підтримка парламенту, але уряд працює чітко за тим планом, який повністю відповідає зобов’язанням України щодо забезпечення прав нацменшин.

Читайте також: МЗС Угорщини викликало українського посла у Будапешті

«Що Україна буде робити безпосередньо у взаєминах з Угорщиною - буде відстоювати свій національний державний інтерес, вестиме конструктивний діалог, побудований на фактажі, а не маніпуляціях, на дійсній готовності досягти взаєморозуміння і згоди, а не спрямований на загострення ситуації і, по суті, використання цієї ситуації на якісь короткострокові електоральні цілі, як це відбувається з посадовцями Угорщини», - зазначила віце-прем’єр-міністр.

Стосовно мовного закону Климпуш-Цинцадзе зауважила, що він ухвалений у першому читанні, і висловила сподівання, що до другого він буде відповідно доопрацьований, бо деякі норми потребують додаткової роботи, щоб вони повністю відповідали нашим інтересам як держави і зовнішнім зобов’язанням України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-