ЦВК просить Раду

ЦВК просить Раду "перекинути" 50 мільйонів на кібербезпеку

Укрінформ
ЦВК звернулася до Верховної Ради з проханням перерозподілу в межах коштів, виділених комісії з держбюджету, 49 млн 660 тисяч гривень на забезпечення кібербезпеки майбутніх виборів.

Відповідну постанову прийнято на засіданні ЦВК у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як пояснив заступник голови ЦВК Євген Радченко, цим рішення комісія просить парламент "перекинути" 49 млн 660 тисяч гривень з одних статей витрат комісії на інші, що стосуються кібербезпеки.

За його словами, додатково Центрвиборчком грошей з держбюджету не просить.

"Ми просимо взагалі перекидання (з бюджетних статей - ред.) у розмірі 49 млн 660 тисяч гривень. Це все кошти ЦВК, які були передбачені статтями бюджету, які стосуються проведення місцевих виборів, що не були проведені, у тому числі в ОТГ, з тих чи інших причин", - розповів Радченко.

Водночас він запевнив, що це не вплине на призначення виборів в ОТГ, заплановані на 2018 рік.

"Ті кошти, які заплановані на проведення виборів в ОТГ у 2018 році, вони не забираються, вони є. Ситуація, за якої вибори в ОТГ будуть відкладені на пізніший строк у зв'язку з відсутністю коштів, не передбачається", - наголосив заступник голови ЦВК.

Як повідомлялося, 9 серпня попередній склад Центральної виборчої комісії призупинив призначення виборів в ОТГ, доки Комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя не надасть роз'яснення стосовно законодавства про референдуми, можливості призначення Центрвиборчкомом перших і додаткових місцевих виборів без проведення місцевого референдуму щодо підтримки добровільного об'єднання територіальних громад, добровільного приєднання до об'єднаної територіальної громади.

Читайте також: Вибори в тергромади: у ЦВК кажуть, що є кілька проблемних питань

8 жовтня голова нового складу ЦВК Тетяна Сліпачук оголосила, що комісія приступила до вирішення роблеми призначення перших та додаткових виборів в об'єднаних територіальних громадах.

За даними ЦВК, наразі на розгляді комісії знаходяться звернення облдержадміністрацій щодо призначення 135 перших виборів та 44 додаткових виборів в ОТГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-