МЗС вважає

МЗС вважає "регламентне" питання у ПАРЄ тестом для міжнародної безпеки

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України вважають обговорення у ПАРЄ регламенту ухвалення рішень щодо повноважень національних делегацій та право на голосування важливим тестом для Ради Європи і всієї системи міжнародної безпеки.

Про це написала у Twitter речник Міністерства закордонних справ Мар'яна Беца.

"Важливий тест для Ради Європи. І для всієї системи міжнародної безпеки. Що переможе - цінності чи гроші?" - йдеться у повідомленні.

Вона додала, що санкції проти Росії мають залишатися в силі до повного виправлення РФ грубих порушень принципів Ради Європи та відновлення територіальної цілісності України.

Як повідомляв Укрінформ, у Страсбурзі 8-12 жовтня проходить осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи.

Одним із головних питань порядку денного засідання буде обговорення регламенту ухвалення рішень Асамблеї щодо повноважень національних делегацій та право на голосування.

Найбільш резонансне питання - перегляд повноважень та права на голосування національних делегацій - заплановано для обговорення на вівторок, 9 жовтня. Доповідачем з цієї проблеми виступає бельгійська депутат Петра Де Саттер.

Читайте також: Ар’єв — про кремлівське лобі: Наша черга допомогти РЄ не втратити репутацію

Як відомо, зазначене питання порушено у ПАРЄ у зв'язку з обмеженням прав російської делегації, що триває з 2014 року після початку агресії Росії проти України. Відтоді РФ припинила сплачувати внески до бюджету Ради Європи.

Нині у Раді Європи та у ПАРЄ діє проросійське лобі, включаючи деяких представників керівництва організацій, яке намагається відновити повноваження російської делегації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-