Ар’єв — про кремлівське лобі: Наша черга допомогти РЄ не втратити репутацію

Ар’єв — про кремлівське лобі: Наша черга допомогти РЄ не втратити репутацію

Укрінформ
Позиція чинного генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда щодо лобіювання зняття санкцій з Росії у Парламентській асамблеї Ради Європи може призвести до знищення організації. 

Таку позицію у Facebook висловив віце-президент ПАРЄ, голова постійної делегації Верховної Ради України в Асамблеї Володимир Ар’єв.

«ПАРЄ: ці дні вирішують, чи парламентарі з усієї Європи готові добровільно знищити свої можливості під впливом генсека Ради Європи (Ягланд – ред.), що лобіює ліквідацію всієї санкційної системи на вимогу РФ? Чи залишать Парламентську Асамблею Ради Європи такою, якою її задумали засновники Ради Європи 70 років тому», - зауважив народний депутат.

Він наголосив: якщо план проросійського лобі спрацює, то «залишиться недовго до святкування у Москві знищення організації, яка покликана захищати демократію, верховенство права і права людини».

«Українська делегація опиратиметься цьому сценарію всіма силами. Колись Рада Європи допомогла Україні будувати демократичне суспільство. Сьогодні наша черга допомогти Раді Європи не втратити принципи і репутацію», - відзначив Ар’єв.

Як повідомляв Укрінформ, 8-12 жовтня у Страсбурзі триває осіння сесія ПАРЄ.

У вівторок, 9 жовтня, депутати проведуть дебати та голосування щодо пропозицій стосовно відкликання або перегляду повноважень та/або прав щодо представництва та участі національних делегацій, а також щодо прав голосу членів та процедури голосування національних делегацій.

Читайте також: У ПАРЄ не виключають “дуже неприємних речей” у разі повернення РФ

Як відомо, зазначене питання порушено у ПАРЄ у зв'язку з обмеженням прав російської делегації, що триває з 2014 року, після початку агресії Росії проти України. Відтоді РФ припинила сплачувати внески до бюджету Ради Європи.

Нині у Раді Європи та у ПАРЄ діє проросійське лобі, яке намагається відновити повноваження російської делегації.

У середу, 10 жовтня, Асамблея також проведе термінові дебати щодо Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-