Гройсман розповів про плани Росії енергетично підкорити Україну

Гройсман розповів про плани Росії енергетично підкорити Україну

Укрінформ
Володимир Гройсман переконаний, що країна є енергетично незалежною державою.

Про це він заявив на прес-конференції у Молдові за підсумками саміту країн-членів ГУАМ, відповідаючи на питання власного кореспондента Укрінформу в РМ про шляхи зміцнення енергетичної незалежності України і пошук додаткових джерел постачання енергоносіїв.

"Окрім воєнної агресії Україна відчула на собі й енергетичну агресію з боку Росії. Стратегія Росії полягала в тому, щоб зробити нашу країну ще більш енергетично залежною. Хочу з усією відповідальністю заявити, що Україна є досить незалежною державою, газовою державою Європи. Наша головне завдання сьогодні - збільшення власного видобутку українського газу і зменшення енергоємності економіки", - заявив Гройсман.

Глава Кабміну зазначив, що саме з метою ефективного використання енергоносіїв у країні створюється Фонд енергоефективності.

"Ми стало і стабільно розвиваємо атомну енергетику, електроенергетику, альтернативні енергетичні джерела. Ми прагнемо того, щоб використовувати українську газотранспортну систему, щоб ще більше зміцнити енергетичну незалежність держави", - підсумував прем'єр.

Читайте також: Гройсман: Позиція країн ГУАМ має бути активнішою і потужнішою

Як повідомляв Укрінформ, у Молдові відбувся саміт глав урядів країн-членів ГУАМ, в якому взяли участь прем'єр-міністри Молдови (Павло Філіпп), України (Володимир Гройсман), Грузії (Мамука Бахтадзе), а також віце-прем'єр Азербайджану Алі Ахмедов.

За підсумками саміту було прийнято Декларацію про поглиблення економічної інтеграції держав ГУАМ. Підписано також Протокол про співпрацю у митній сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-