Канада та США закликають Росію відмовитися від “виборів” на окупованому Донбасі

Канада та США закликають Росію відмовитися від “виборів” на окупованому Донбасі

Укрінформ
Росія має вплинути на підконтрольних їй бойовиків на Донбасі, щоб припинити підготовку до так званих виборів, які будуть не більш законними, ніж "референдум" під дулами російських автоматів у Криму у 2014 році.

Про це заявила представник Канади в ОБСЄ Наташа Каер під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми засуджуємо заяву про так звані вибори, які відбудуться на підконтрольних бойовикам районах Донецької та Луганської областей 11 листопада. Такі "вибори" будуть порушенням Мінських домовленостей, оскільки вони повинні проводитися у відповідності до законодавства України, стандартів ОБСЄ, під моніторингом БДІПЛ. Вони не будуть більш законними, ніж так званий референдум у Криму під стволами російських автоматів", - заявила вона.

Канадський дипломат закликала Росію скористатися впливом на підтримуваних нею бойовиків, щоб припинити підготовку до цих нелегітимних виборів.

Читайте також: Продовження особливого статусу Донбасу свідчить про відданість “Мінську” – Україна в ОБСЄ

Представник представництва США в ОБСЄ також закликав Росію відмовитися від "виборів" на окупованих районах Донбасу. "Мінські угоди залишаються найкращим шляхом до миру в конфлікті. Однак Росія та її маріонетки намагаються створити регрес, заявивши про псевдовибори 11 листопада. Разом з міжнародної спільнотою США закликають відмовитися від цих планів", - заявив американський дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-