Продовження особливого статусу Донбасу свідчить про відданість “Мінську” – Україна в ОБСЄ

Продовження особливого статусу Донбасу свідчить про відданість “Мінську” – Україна в ОБСЄ

Укрінформ
Продовження дії закону про особливий порядок самоврядування на тимчасово окупованій території Донбасу свідчить про відданість України своїм зобов’язанням в рамках Мінським домовленостей.

Про це заявив під час засідання Постійної Ради ОБСЄ 4 жовтня заступник Постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні вранці Парламент України продовжив термін дії закону про особливий порядок самоврядування окупованих територій Донецької і Луганської областей  до 31 грудня 2019 року. Таким чином Україна ще раз підтвердила свою відданість повному виконанню Мінських домовленостей як шляху до мирного врегулювання російсько-українського конфлікту з дотриманням суверенітету та територіальної цілісності України", - заявив він.

Ігор Лоссовський наголосив, що Україна віддана своїм зобов'язанням в рамках Мінських угод та закликає Росію як сторону конфлікту виконувати свої власні зобов'язання, в тому числі щодо стійкого припинення вогню, виведення російських військ, бойовиків, найманців та зброї з території України.

Читайте також: Берлін вітає продовження особливого статусу на Донбасі

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 4 жовтня ухвалила закон, яким дія особливого порядку місцевого самоврядування на Донбасі продовжується до 31 грудня 2019 року включно. Сьогодні ж, 4 жовтня, Президент Петро Порошенко підписав ухвалений закон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-