Сіярто заявив, що Будапешт висилає українського консула у відповідь

Сіярто заявив, що Будапешт висилає українського консула у відповідь

Укрінформ
Угорщина висилає українського консула у відповідь на оголошену Україною ноту про те, що консул Угорщини в Береговому має залишити країну протягом 72 годин.

Про це міністр закордонних справ і торгівлі Петер Сіярто заявив у Москві після зустрічі з російським колегою Сергієм Лавровим, повідомляє МЗС Угорщини.

"Україна не має жодної законної підстави для вислання угорського консула в Береговому, і відповідно, Угорщина відповість на це за принципом взаємності", - заявив Сіярто.

МЗС вказує, що ця заява була зроблена у відповідь на заяву міністра закордонних справ України Павла Клімкіна про те, що консул у Береговому має залишити країну. 

"Угорський консул у Береговому не вчинив жодного акту, який порушує правила, його діяльність не суперечила угорському, українському або міжнародному законодавству", - вказав Сіярто. 

За його словами, діяльність дипломатичних представництв Угорщини в Україні проводиться на законних підставах, і тому немає причин для вислання консула, підкреслив глава МЗС Угорщини..

Також він звинуватив Київ у тому, что той "зруйнував відносини між Україною та Угорщиною".

Читайте також: Угорський консул на Закарпатті має виїхати з України протягом 72 годин - Клімкін

Як повідомлялося, 19 вересня Укрінформ опублікував відео, на якому зафіксовано момент видачі громадянам України у консульстві Угорщини в Берегові угорських паспортів. Процедура супроводжувалася келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів українській владі. При цьому громадяни України вголос присягали на вірність Угорщині.

Пізніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що консул Угорщини, який фігурує на відео з роздачею українцям угорських паспортів, має залишити Україну. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-