Угорський консул на Закарпатті має виїхати з України протягом 72 годин - Клімкін

Угорський консул на Закарпатті має виїхати з України протягом 72 годин - Клімкін

Укрінформ
Консул Угорщини на Закарпатті має залишити територію України протягом 72 годин.

Про це міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ і європейських питань Словаччини Мирославом Лайчаком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні зранку ми викликали посла Угорщини і передали відповідну ноту про те, що угорський консул має залишити нашу територію, за звичайною дипломатичною практикою, у 72 години. Тут наша позиція, з одного боку, ввічлива, але жорстка і послідовна. Це дуже важливий момент на майбутнє", - наголосив Клімкін.

Він також повідомив, що на зустрічі зі словацьким колегою обговорювалася угорська тема, оскільки Словаччина має свій досвід вирішення питань подвійного громадянства.

Клімкін наголосив, що Україна в таких питаннях має власну стратегію, але діалог з цих питань зі Словаччиною має надзвичайне значення.

Голова МЗС України відзначив, що в мовних питаннях в України зі Словаччиною немає великих розбіжностей, на відміну від інших сусідів.

Читайте також: МЗС оголосив персоною нон грата консула Угорщини в Береговому

"Ми не маємо втрачати час, обговорюючи, як з деякими іншими сусідами, імплементацію статті про мову (ст. 7 закону про освіту - ред.), оскільки наші словацькі друзі вважають, що словацька громада в Закарпатті ніяким чином від цього не потерпає. І це дуже добре. Ми, зі свого боку, будемо допомагати цій громаді і турбуватися про неї. Наступного разу, коли я буду в Закарпатті, я обов'язково буду зустрічатися з представниками словацької громади", - сказав глава МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-