Рада продовжила особливий статус Донбасу

Рада продовжила особливий статус Донбасу

Укрінформ
ВР ухвалила закон, яким дія особливого порядку місцевого самоврядування на Донбасі продовжується до 31 грудня 2019 року включно.

За ухвалення відповідного президентського законопроекту №9153 проголосувало 245 депутатів за мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Законопроектом продовжується дія закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».

Рада внесла зміни до статті першої закону і встановила, що «тимчасово, з дня набрання ним чинності з урахуванням положень Закону України "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей" на строк до 31 грудня 2019 року включно, запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, до яких належать райони, міста, селища, села, що визначаються рішенням Верховної Ради України».

Читайте також: Путін на спільній прес-конференції з Курцем не захотів говорити про Донбас

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко зареєстрував у парламенті як невідкладний законопроект №9153.

Метою ухвалення законопроекту Порошенка, серед іншого, є визначення необхідності збереження міжнародного санкційного режиму, запровадженого з метою відновлення територіальної цілісності та суверенітету України, а також створення необхідних умов для розгортання в окремих районах Донецької та Луганської областей України миротворчої операції ООН. 

Згідно з діючим законодавством, такий особливий порядок місцевого самоврядування діє на строк, що закінчується через один рік з дня набрання чинності законом «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей».

Тобто, дія особливого порядку самоврядування має завершитись 10 жовтня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-